Onderhoud houtskool barbecues

Als mensen hun barbecues meer zouden zien als hun fornuis, dan zouden er een stuk minder problemen zijn met slijtende grills. Je moet maar zo denken, na te hebben gekookt op je fornuis maak je deze over het algemeen schoon. Natuurlijk zijn er rommelige koks, maar ik kan niet lijken te koken zonder het oppervlak af te nemen. Bij intensief gebruik doe ik een meer grondige reiniging. Dat omvat het weghalen van alle losse onderdelen en het schoonmaken van de branders. Goed… Een barbecue grill moet op dezelfde manier behandeld worden. Iedere keer als je deze hebt gebruikt, dien je deze te reinigen. Op z’n minst lichtjes.

Het reinigen van roosters

Roosters zijn de uitzondering op deze algemene regel. Deze moeten na elk gebruik volledig worden gereinigd. Hiermee voorkom je het vastplakken van vlees op je grill wat het weer eenvoudiger maakt om erop te barbecueën. Nu zijn er talloze producten verkrijgbaar voor het reinigen van een rooster, maar een simpele staalborstel is het beste. Het blijkt dat er weinig mensen zij die deze taak goed weten uit te voeren. Allereerst is het slim om het rooster na gebruik te reinigen, niet ervoor. Zodra het rooster redelijk is afgekoeld, maar nog wel warm is, verwijder je alle overgebleven etensresten met de borstel. Het is veel makkelijker etensresten te verwijderen als deze nog warm zijn en niet als ze afgekoeld zijn en de kans hebben gekregen om uit te harden op het rooster.

Houtskool barbecues

Een van de belangrijke dingen van houtskoolbarbecues is dat je deze schoon maakt na ieder gebruik. Echter zijn er weinig mensen die gebruik maken van deze kans en dumpen alleen het overgebleven as. Het bijhouden van een staalborstel om alle aangekoekte resten weg te halen maken het uiteindelijke reinigen een stuk makkelijker. Ook barbecues met as vangers moeten schoongemaakt worden. Dus elke keer dat u uw houtskoolbarbecue gebruikt, reinig het rooster en borstel het as en overgebleven etensresten weg. Dit voorkomt veel rook en slechte smaken voor de volgende keer. Eens in de zoveel tijd moet je er echt even in en alles wegschrapen wat zich is gaan ontwikkelen op de bodem van de barbecue. Minimaal 1 keer per jaar moet je de barbecue grondig schoonmaken met een emmer sop. Mocht de verf van je barbecue hierdoor slijten kun je de barbecue zelf met hitte werende verf opknappen.

Ronald bbq