Amerikaanse BBQ stijlen deel 2

In deel 2 vind je de specifieke BBQ stijlen van Tennessee, Missouri en Chicago. Heerlijk gegrild vlees en Spareribs mogen natuurlijk niet ontbreken bij de Amerikanen. Of de BBQ stijlen allemaal gezond zijn? Ach de Amerikanen gaan meer voor lekker!

Tennessee

Spareribs zijn de specialiteit van Tennessee. Er is een verschil tussen “dry” and “wet” spareribs. De droge variant wordt zoals de naam suggereert droog geroosterd en heeft een lekkere knapperige buitenkant. De wet “spareribs” zijn doordrenkt met saus. In Tennessee geven zij de voorkeur aan een tomatensaus met daarin een beetje azijn. De spareribs worden meteen gebarbecued met de saus zodat deze goed intrekt in het vlees. De term “wet” slaat op het feit dat het vlees altijd sappig blijft en ook de huid van het vlees niet krokant wordt. Ook worden er hele varkens aan het spit gezet in Tennessee. In Carolina maken ze ook hele varkens klaar, maar daar snijden ze deze eerst in stukken. In Tennessee doen ze dit pas achteraf. Ze laten het varken dan een hele dag aan het spit roosteren. Omdat het zo veel tijd kost is dit een activiteit die zij alleen in het weekend doen.

Missouri

In Missouri hanteren zij een unieke maar niet een al te gezonde stijl. Zij serveren namelijk aardappelpartjes bij hun barbecue gerechten. Deze zijn niet gebakken in normaal frituurvet maar worden gebakken in dierlijk vet voor de extra smaak. Hoewel dit vast en zeker lekker zal smaken zal dit ook vele malen vettiger zijn. Je moet er dus echt van houden. Missouri staat ook bekend om hun lang geroosterde vlees. Zij laten hun vlees op lagere tempratuur extra lang roosteren om zo de smaak goed in te laten trekken. Er wordt voornamelijk varken gegeten en zij geven de voorkeur aan een zoete tomatensaus gemengd met melasse. Het krijgt hierdoor een wat dikkere textuur die goed in de smaak valt in Missouri.

Chicago

In Chicago zijn spareribs het meest populair op het barbecue menu. In Chicago hebben zij een wat meer traditionele stijl wat betreft barbecueën, zij noemen het zelf “backyard barbecue style”. De ribs worden vrij snel gebarbecued waardoor het vocht in het vlees blijft en erg sappig blijft. Het vlees is daardoor ook een stuk steviger. Bij sommige stijlen wordt het vlees zo lang geroosterd dat deze bijna van het bot afvalt. Er zit dan ook minder “bite” aan dit vlees. In Chicago houden ze meer van andere BBQ stijlen en geven ze juist de voorkeur aan wat steviger vlees. chicagobbq Houdt ons in de gaten! Binnenkort vind je meer BBQ stijlen op ons blog.

Herman74