Onderhoud gas barbecues

Het vervelende van gas barbecues, is dat ze een instelling hebben genaamd “clean”. Veel mensen zijn hiermee misleid, denkende dat dit de manier is op je barbecue schoon te maken. Net als een houtskool barbecue, moet je een gas barbecue na ieder gebruik schoonmaken. Zorg ervoor dat het rooster schoon is na het barbecueën en borstel de zijkanten en de deksel na gebruik. Gebruik de “clean” instelling voor het voorverwarmen van de barbecue. Ja, hat verbrandt de resten die naar beneden zijn gevallen in de grill, maar het maakt niet echt schoon. Het is van belang dat je regelmatig het rooster optilt en de plekken rond de brander schoon maakt. Een gas barbecue dient minimaal 1 keer per schoon gemaakt te worden. Dit houdt in dat je delen van je barbecue uit elkaar moet halen. Begin, met het loskoppelen van het gas. Vervolgens til je de onderdelen van de grill laag voor laag uit de barbecue. Zodra je bij de branders bent, moet je deze grondig inspecteren. Er mag niks aanwezig zijn dat de gasstroom blokkeert. Indien de brander verstopt is, resulteert dit in oneven verhitting. Zijn de branders niet goed schoon te krijgen? Dan moeten deze vervangen worden. Zodra alle uit de barbecue is, maak je het geheel schoon met een sopje. Als de verf los komt of tekenen van roest zijn, dien je dit te bedekken met hitte werende verg. Eenmaal schoon zet je alles weer in elkaar en check je goed of alle connecties goed zijn. Zet de barbecue aan en laat deze helemaal opwarmen voordat er vlees op wordt gegooid. Hierdoor worden overgebleven zeepresten verbrand.

Ronald bbq