Barbecue kopen – Deel 1

Geniet van het prachtige zomerweer en maak een sociale gelegenheid van buiten dineren met een barbecue. Er is een groot scala aan soorten en maten barbecues. Deze gids zal je helpen bij het kiezen van de juiste barbecue voor jou. Nu kan je de barbecue kopen die bij jou past! Voor het kiezen van de juiste barbecues is het belangrijk dat je de volgende vragen voor jezelf beantwoord:

  • Hoe beslis ik het juiste budget voor de aanschaf van een barbecue?
  • Voor hoeveel mensen zal ik de barbecue gemiddeld gebruiken?
  • Zal ik voor een gas- of houtskoolbarbecue gaan?
  • Op welke andere functies moet ik letten bij de aanschaf van een barbecue?

Hoeveel moet ik uitgeven?

De prijs van een barbecue is afhankelijk van een aantal factoren. De grootste factoren zijn de grootte, het aantal functies en de kwaliteit van de barbecue. Dus als je van plan bent de barbecue intensief te gaan gebruiken, is het de moeite waard om wat meer geld uit te geven voor een model dat langer mee zal gaan en met een langere garantie komt. De prijzen van barbecues kunnen hoog oplopen. Voor €15,- euro kun je al een simpele houtskoolbarbecue kopen, voor +/- €150,- heb je al een 2 pits gasbarbecue maar voor een luxere varianten lopen de prijzen op tot €5000,-. Deze luxere varianten hebben meer weg van een buitenkeuken.

Hoe groot moet mijn barbecue zijn?

Elke barbecue heeft een kookoppervlakte die wordt gemeten in vierkante centimeters (cm2). Over het algemeen kunnen de volgende (grove) richtlijnen worden aangehouden:

  • Maximaal 4 personen: je zult een kleiner kookoppervlak nodig hebben (Max 1800cm2)
  • Maximaal 6 personen: je zult een groter kookoppervlak nodig hebben (2000cm2 tot 2500cm2)
  • Maximaal 8 personen: je hebt een van de grotere barbecues nodig (meer dan 2500cm2)
  • Koken voor een grotere groep? Bakplaten en warmhoud-roosters zullen grote hoeveelheden eten warm houden.

In het volgende deel van deze shopping guide zullen gas- en houtskoolbarbecues, functies en veiligheidsvoorwaarden aan bod komen.  

Aanbevolen webshops

Ronald bbq