Barbecue kopen – Deel 2

Dit is deel 2 van de shopping guide voor het kopen van de juiste barbecue. Klik hier als je deel 1 nog niet hebt gelezen. Met de hulp van deze handleiding kunt je de barbecue kopen die bij jou past.

Gasbarbecues

Gasbarbecues zijn een snelle en makkelijke optie. Een eenvoudige ontstekingsknop biedt een onmiddellijke vlam en de barbecue is binnen 10 minuten klaar voor gebruik. Boven de branders bevinden zich balken die de als houtskool fungeren. Maar met de branders heb je directe controle over de temperatuurregeling. In tegenstelling tot houtskool is er na het gebruik van de barbecue geen as om weg te gooien en de balken zijn erg onderhoudsarm. Sommige gasbarbecues geven de mogelijkheid om met meerdere branders verschillende temperaturen te hanteren. Ideaal als u verschillende etenswaren wilt grillen. Het gas voor de barbecues is meestal propaan en wordt geleverd in een rode fles. De meeste gasbarbecues zijn voorzien van een regulator, die hecht van de slang aan de gasfles en regelt de gasdruk.

Houtskoolbarbecues

Houtskoolbarbecues zijn de traditionele optie, waar de warmte van de gloeiende houtskool onder de grill het vlees een klassieke barbecue uitstraling geeft. Bij de meeste modellen is de warmte aan te passen door simpelweg de grill te verhogen of te verlagen. Houtskool is relatief eenvoudig om te ontsteken en brand vrij schoon. Wel moet je minimaal 45 min wachten om de houtskool op een goede temperatuur te krijgen en er op gekookt kan worden. Het zal witheet branden als het warm genoeg is om er vlees op te grillen. Verwijder het overgebleven as altijd achteraf zodat de barbecue voor de volgende keer weer schoon is. Sommige modellen hebben een reinigingssysteem en uitneembare as-vanger die het reinigen wat eenvoudiger maakt. Soorten houtskool:

  • Stukken houtskool: Hout dat is gebakken in een oven wat resulteert in een zeer brandbare vorm van koolstof. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de maximale temperatuur.
  • Snel brandende houtskool: een handige vorm van houtskool die is geïmpregneerd met een brandbaar middel, waardoor brandbaar vloeistof of aanmaakblokjes overbodig worden.
  • Houtskool briketten: Dit zijn gelijkmatig gevormde brokken brandstof die zijn gemaakt van deeltjes van afval houtskool, vermengd met een bindmiddel. Eenmaal aangestoken branden deze brokken vaak tot 2 keer zo langs als normaal houtskool en zorgen voor een meer constante kooktemperatuur.

In deel 3 van de shopping guide worden de overige functies van barbecues uitgelegd.  

Aanbevolen webshops

Ronald bbq