De voordelen van een Big Green Egg

Om een of andere reden heeft het concept Big Green Egg het heel goed voor elkaar. Als je de naam al uitspreekt krijg je waarschijnlijk al ontzettend trek. Nu hopen we niet dat je dit leest en ook echt trek krijgt. Maar toch willen we je een aantal voordelen geven waarom een Big Green Egg zo ideaal is. Lees je eventjes met ons mee?

Snel beginnen en veilig

Je kan heel eenvoudig en snel beginnen met de barbecue als je de Big Green Egg gebruikt. Hij is namelijk binnen 10 minuten klaar voor gebruik zodat jij de eerste groenten of speklappen erop kan gooien. Daarnaast kan je de barbecue geheel veilig aansteken en heb je geen gevaarlijke vloeistoffen nodig om het aan de praat te krijgen.

Heerlijk mals vlees

Als je de Big Green Egg gestart hebt kan je beginnen met de eerste stukjes vlees en groenten. De Big Green Egg wordt geroemd om het feit dat je er heerlijk sappig en mals vlees op kunt bereiden. Nu moet je het natuurlijk wel zelf in de gaten blijven houden. Maar het kan bijna niet meer mis gaan. Je lapjes blijven vol vocht zodat ze lekker mals blijven.

Verdeling warmte

Hoe kan het nu dat je hier zulke lekkere stukjes vlees mee kunt bereiden? Dankzij de dikke keramische wanden is de barbecue in staat om de hitte gelijkmatig te verdelen. Zo is het stukje dat in het midden ligt niet sneller klaar dan eentje aan de zijkant. Daarnaast wordt de hitte goed vastgehouden en kan je tot in de graden precies de temperatuur regelen. Ideaal natuurlijk voor de echte chef!

Ben jij er klaar voor?

Ben je inmiddels wel klaar met deze tips? Plan dan direct een avondje met vrienden of familie in. Wil je een keer niet zelf koken? Dan kan je natuurlijk ook een cateraar inhuren voor jouw winter bbq! Geen gedoe maar wel heerlijk lekker mals vlees op de Big Green Egg. Waar wacht je op?
LloydS

Geef een antwoord