Rollende Keukens – heerlijke BBQ gerechten

Afgelopen weekend was het weer een groot culinair feest bij de Rollende Keukens op het Westergasterrein in Amsterdam. Ruim 120 fantastische eettentje hebben hun uiterste best gedaan om ons te voorzien van de meest zalige hapjes. Van mini kaasfonduetjes en wijn proeverijtjes tot de meest fantastische barbecue gerechten! En daar moest BBQ.nl natuurlijk bij zijn.

De BBQ was afgelopen weekend goed vertegenwoordigd op Rollende Keukens, wij hebben ruim 15 bbq stands geteld. Wij zijn bijna bij alle bbq tentjes geweest om heerlijke foto’s te maken en de fantastische gerechtjes te proeven. De meest uiteenlopende barbecues waren te zien, van barbecues zo groot als een caravan tot mooie rookovens, Big Green Egg’s en spit barbecues.

Wat ons opviel was dat er veel gesmoked werd en dat low en slow cooking erg populair is op dit moment in barbecue land. Dat is natuurlijk helemaal niet erg want wij hebben hier het hele weekend van mogen smullen! Een gerechtje wat er met kop en staart boven uit stak was de rib eye uit de Big Green Egg, echt om je vingers bij op te eten. Ook de spare ribs en een kreeftje van de barbecue heeft erg goed gesmaakt.

Hieronder vind je enkele foto’s van de barbecue stands. Ik denk dat dit een goede indruk geeft over wat voor super lekkere barbecue gerechten er te krijgen zijn op de Rollende Keukens en hoe professioneel het wordt aangepakt. rollende-keukens01 rollende-keukens02 rollende-keukens03 rollende-keukens04

Sebas Bbq