Pulled chicken en Wafels op de barbecue!

Beste mede-bbq fanaten,

Mijn naam is Niels Huisman, ik ben 34 jaar en naast m’n gezin en werk ben ik vaak achter de bbq of in de keuken te vinden!

Op Instagram ben ik actief onder de naam @niels_bbq (vergeet niet te volgen 😉 en plaats ik meestal 2 x per week een foto van een bbq gerecht.

Bbq.nl vroeg mij of ik af en toe een blogje zou willen schrijven, en dat leek mij leuk om te doen!

Ik ga van start met een receptje wat al een tijdje op m’n to-do list stond, ik had zoiets al een aantal keer voorbij zien komen op internet, en heb er (zoals meestal) m’n eigen draai aan gegeven.

KokenKoken

☆ Wafels met pulled chicken ☆

De meeste mensen zullen denken wafels? Met kip? Ja dus.. maar niet van die mierzoete suiker wafels uit de supermarkt maar verse zelfgemaakte hartige wafels met kaas en kruiden erin, erg lekker!

Wat heb je nodig?

Voor de wafels, een wafelijzer uiteraard, en verder voor ca. 6 wafels:
– 250 gram speltmeel of bloem
– 250 ml melk
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 75 gram geraspte kaas ~ parmezaanse en/of Goudse
– 1 1/2 geklopt ei
– 1 1/2 eetlepel olijfolie
– peper en zout naar smaak
* Je zou hier bv. nog cayennepeper of chilipoeder aan toe kunnen voegen als je wat meer pit erin wil *

Goed mengen in een ruime kom.
In mijn elektrische wafelijzer had dit beslag ongeveer 10 minuten nodig tot de wafels gaar en mooi bruin waren.

Voor de pulled chicken gebruikte ik 6 stuks kippendijen die ik eerst bestrooide met een lekkere bbq rub, ik gebruikte de sweet paprika rub van Grategoods.

Vervolgens indirect op ca. 120 graden op een bbq met deksel met wat appelhout snippers voor ongeveer 30 tot 40 minuten om een lekker rooksmaakje aan de kip mee te geven.

Daarna de kippendijen stoven in een aluminium schaal onder een laag (warme) kippenbouillon met wat gesneden ui en een takje rozemarijn.
Afgedekt met aluminiumfolie terug op de bbq voor nog eens 45 minuten zodat de dijen super mals worden en je ze daarna zo uit elkaar kan plukken.

De wafels rijkelijk beleggen met de pulled chicken en als laatste je favoriete bbq saus erover.. smullen maar!!

Niels Huisman

Geef een reactie