Dalende vleesprijs door slecht barbecue seizoen

Volgens een NOS nieuwsartikelen zal de vleesprijs dalen wegens het slechte BBQ-seizoen. De NOS meldde 21 mei dat varkenshouders flink worden benadeeld door het koude en natte weer. De slechte weersomstandigheden in Nederland hebben ervoor gezorgd dat er dit voorjaar weinig gebarbecued kan worden. Dit heeft ten gevolge dat de prijs van varkens behoorlijk dalen. Gehoopt werd, dat het afgelopen pinksterweekend verandering in de zaak zou brengen. Echter is dit niet het geval geweest. Begin april is de prijs van een big 31,50 euro, een forse daling van 13 euro. Maarten Rooijakkers die voorzitter is van LTO-varkenshouderij heeft gemeld dat dit nog niet het einde is van het verhaal. Hij meent dat er vrijwel niks meer verdiend wordt op varkensvlees omdat het varkensvoer ook nog eens duurder wordt.

Geen daling op korte termijn

Volgens de Albert Heijn zijn er meer factoren die de prijs van het varkensvlees beïnvloeden: transportkosten, arbeid, etc. Daarnaast worden de prijzen bepaald op de Europese Markt. Op korte termijn zal de daling van het vlees dus niet zichtbaar zijn in de supermarkten. Verwacht werd juist dat de prijzen van varkensvlees zouden stijgen dankzij de oplopende voerprijzen. Het slechte weer heeft hier duidelijk een stokje voor gestoken. Wat vorig jaar nog als een perfect BBQ jaar werd betiteld wordt dit jaar tot regelrechte mislukking genoemd. Laten we hopen dat het tij zal keren en de toekomst ons meer BBQ weer zal bieden.

Aanbevolen webshops

beefensteak
Beoordeling

Beef & Steak

Beef & Steak is een van de bekendste webwinkels waar je al het eten voor je BBQ kunt bestellen. Zij hebben een uitgebreid assortiment met vlees en gevogelte en staan bekend om de kwaliteit van het eten. Alle bestellingen worden vanaf €60,- euro gratis verzonden en voor 16:30 uur besteld is volgende dag geleverd. Als jij online je vlees wilt besteden is Beef & Steak een echte aanrader.

Bezoek deze webshop…

Ronald bbq