BBQ Pit Boys – Chicken Beer Breasts

BBQ Pit Boys tonen de basistechnieken van het oude Barbecuen en grillen, inclusief al het gereedschap dat je nodig hebt. Ze laten zien hoe je stukken vlees moet selecteren voor de smoker of grill, en wanneer je het beste gebruik kunt maken van de “low and slow”, de directe en indirecte methode van verwarming. Vervolgens moedigen ze je aan om te experimenteren met hun klassieke “makkelijk te doen” recepten door het toevoegen van je eigen favoriete kruiden, rubs, marinades en sauzen. Vergeet het eten van die droge, smaakloze, en taaie kippen borsten. Alles wat je moet toevoegen is wat bier. Nu praten we over botloze gegrilde kip borsten zonder vel en waar het vocht naar buiten komt en heerlijk zacht is iedere keer. Het is echt gemakkelijk om klaar te maken, zo laten de BBQ Pit Boys zien. http://www.youtube.com/watch?v=u6O-NaUXKXY Wat heb je nodig?

  • 6 – ½ botloze kipfilet
  • 1 kopje BreadCrumbs (de BBQ Pitboys gebruikten Italiaanse stijl)
  • 1 kopje Panko broodkruimels
  • ½ kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • ¼ kopje rijstmeel
  • 6 geplette teentjes knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • ½ kopje karnemelk (gekweekte)
  • 2-12oz (56,7 – 340,2 gram) flessen van je favoriete bier

Combineer bier, uien, knoflook, cayennepeper, karnemelk, zout & peper. Marineer de kipfilets in de marinade gedurende tenminste 4 uur. Combineer broodkruimels, bloem, en zout & peper. Bestrooi de gemarineerde kip borsten goed en plaats ze op de bakplaat. Bak de kip borsten indirect bij 180-190 graden op je BBQ grill. Voeg spek en kaas toe net voor het opdienen.

Herman74