Cadac geschiedenis

Cadac

In het blog van weber is de ketelbarbecue van Weber besproken. Dit Amerikaanse merk is door die uitvinding wereldwijd bekend, maar dat geldt ook voor de Zuid-Afrikaanse concurrent: Cadac (Commercial And Domestic Appliance Company). Cadac bestaat net als Weber al meer dan 60 jaar en heeft ook net als Weber een eigen specialiteit. Waar Weber bekend is vanwege de ketelbarbecue is Cadac vooral bekend geworden door de Skottelbraai. Cadac komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en braai is dan ook het Zuid-Afrikaanse woord voor barbecue. Al jaren lang is Cadac nu de toonaangevende producent van gasbarbecues en tuinkeukens.

Skottelbraai

De Skottelbraai van Cadac kende zijn doorbraak in Europa begin jaren ’90. De Skottelbraai is multifunctioneel (je kan ermee grillen, koken en wokken), bovendien heeft Cadac ontelbare extra’s voor de Skottelbraai. Zo kan je bijvoorbeeld een handige tas kopen om je braai te vervoeren, of een beschermhoes voor buiten. De grootste doelgroep van Cadac’s Skottelbraai is kampeerders. Doordat de Zuid-Afrikaanse omstandigheden (warm, droog, veel gras en veel bomen) erg lijken op de omstandigheden op campings, is de Skottelbraai daar goed op zijn plek. Daar heeft Cadac later ook nog eens goed op in gespeeld door de Skottelbraai makkelijk vervoerbaar te maken en de barbecue op gas te laten werken.

Nationale braaidag

Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika is de bevolking van oudsher dol op barbecueën, eens per jaar is er zelfs een nationale braaidag. Deze wordt altijd gehouden op 24 september, de eerste dag van het voorjaar.

cadac-skottelbraai

Herman74