Recept: Lamskebab met een oosters tintje

Lamskebab

Als je van lamsvlees houd, of gewoon gek bent op gegrild vlees moet je dit zeker eens proberen! Het gehakt gekruid met onder andere Ras el Hanout geeft het dat oosterse tintje, dat erg goed past bij lamsvlees. Serveer het met pitabrood of naanbrood, een frisse yoghurt-muntsaus en wat (gegrilde) groenten voor een heerlijke en complete maaltijd.




Wat heb je nodig voor de lamskebab?

Voor de lamskebab met een oosters tintje heb je slechts 5 ingrediënten nodig (en wat houten spiesen). 

Ingrediënten kebab:

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 el. Ras el Hanout kruidenmix
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 el. fijngehakte peterselie
  • Snufje zout en peper
  • 6 middelgrote (houten) spiesen

KokenKoken

Naast de ingrediënten voor de lamskebab zijn de volgende ingrediënten nodig voor de yoghurt-muntsaus:

Ingrediënten yoghurt-muntsaus:

  • 400 ml griekse yoghurt of volle kwark
  • 2 el. fijngesneden verse muntblaadjes
  • 2 tl. SPG (zout/peper/knoflookgranulaat)
  • Scheutje citroensap

Bereiding van Oosterse Lamskebab 

De voorbereiding van de Oosterse Lamskebab voor op de barbecue begint enkele uren voordat je de barbecue daadwerkelijk aan kan zetten. 2 tot 4 uur voordat de kebabs op de bbq gaan meng je in een grote kom het gehakt met de andere ingrediënten en verdeel je het in 6 gelijke delen. Kneed het gehakt om de spiesen en druk stevig aan. Nu kunnen de kebabs afgedekt in de koelkast een paar uur mooi alle smaken van de kruiden opnemen.

Ca. een uur vóór het grillen kunnen de kebabs uit de koelkast en op kamertemperatuur komen. Een half uur van te voren stook je de bbq op tot ca. 200 graden, als deze temperatuur is bereikt kunnen de kebabs gegrild worden boven direct vuur. Blijf draaien om te voorkomen dat het vlees verbrand door de vlammen die kunnen ontstaan. Bij een kerntemperatuur van 55-60 graden is het vlees het lekkerst en nog mooi rosé van binnen. Om dit goed te kunnen meten kan je gebruikmaken van een vleesthermometer. Hierdoor weet je altijd wanneer de kebabs klaar zijn.

Serveer met pita brood of naanbrood, de yoghurt-muntsaus, gegrilde courgette, rode ui ringen en tomaat. Eet smakelijk!

Recept: Niels Huisman
Instagram: @niels_bbq




Niels Huisman

Geef een reactie