Zoete aardappel en courgette fritters.

Zalm fritters website (1)

Een makkelijk en vooral erg lekker hartig ‘’pannenkoekje’’ die je met van alles kan beleggen. Heb je nog wat leftover bbq vlees of vis? Ideaal om dit dan als topping op de fritters te gebruiken! Zelf heb ik deze fritters al eens belegd met pulled chicken, pulled pork en warm gerookte zalm van de bbq. Voor dit recept heb ik Goudse jonge geraspte kaas toegevoegd, je zou hier ook voor een scherpere of pittige kaas kunnen kiezen. Verder kun je bijvoorbeeld ook je favoriete kruiden toevoegen of wat chili of cayenne voor een pittiger eindresultaat.
Ingrediënten: (Voor 5/6 fritters)

  • 1 grote zoete aardappel (oranje)
  • 1 hele courgette
  • 100 gram bloem of speltmeel
  • 1 ½ ei
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout en peper
  • Olijfolie
Courgette pannekoeken Pulled chicken Foto2. Insta Post[3214]

KokenKoken

Hoe bereid je de zoete aardappel en courgette fritters

De aardappel

Je begint met de aardappel te schillen en deze vervolgens met een middel grove rasp fijn te raspen. Daarna probeer je met de hand zoveel mogelijk vocht uit het schaafsel te knijpen.

De courgette

Spoel de courgette eerst af onder de kraan, niét schillen en deze met een middel grove rasp fijn raspen, vang het schaafsel op in een schaal en doe het vervolgens in een theedoek en rol deze op zodat je er zoveel mogelijk vocht uit kan knijpen.

Nu kan de aardappel rasp en courgette rasp in een ruime kom en kunnen de bloem, het losgeklopt ei, de geraspte kaas, de bakpoeder, het zout en de peper erbij en meng je alles goed met een keukenmixer of met de hand.

Vervolgens verdeel je het mengsel in gelijke delen/bollen. In een grote koekenpan verhit je flink wat olijfolie en kun je afhankelijk van de grootte van de pan 2 of 3 bollen tegelijk erin leggen.

Zet de pan op middelhoog vuur, als de olie heet is kunnen de bollen van het mengsel in de pan en druk je ze meteen voorzichtig plat met een spatel tot de grootte en dikte die je wenst. Zodra deze een mooie goudbruine korst heeft word het tijd om te draaien. Als ze rondom mooi gebakken zijn kun je ze op een keukenpapier laten uitlekken. Nu is het zaak deze meteen te serveren! Ze zijn natuurlijk zo al erg lekker maar als je nog wat leftover bbq vlees of  vis hebt, zorg dan dat dit warm klaar ligt zodra de fritters uit de pan komen! Eet smakelijk!

Recept: Niels Huisman

Instagram: @niels_bbq

Fritters pulled chicken
Niels Huisman

Geef een reactie