Hoe ik ben begonnen met barbecueën…

Mijn liefde voor het bereiden van eten begon in mijn jeugd. Na de VMBO ben ik gaan werken in een keuken waar we maaltijden bereiden voor verzorgingstehuizen in de omgeving. Bij dat bedrijf begon ik met het opscheppen van maaltijden, maar al snel werd ik het hulpje van de koks en mocht ik allerlei marinades voorbereiden en maken. Ik begon steeds meer te proeven en te proberen, de basis was gelegd!

Helaas werd ik als jong ventje wegbezuinigd, want ik moest wat gaan doen met mijn leven net als iedereen. Je zou denken dat de koks opleiding een logische stap zou zijn maar het werd verpleegkunde. Mijn liefde voor eten stond op een laag pitje, ik woonde nog thuis en al mijn aandacht ging naar de opleiding. Uiteraard mocht ik thuis wel eens wat bereiden en proberen maar over het algemeen was het oer Hollands eten waar ik mee opgegroeid was, groente, vlees en aardappelen.
4 jaren later was ik eindelijk klaar met mijn opleiding en begon het grote mensen leven, ik had mijn vrouw ontmoet en ging samen wonen in Oud-Beijerland. Dit betekende dus ook dat ik weer lekker kon gaan koken! Alle kennis die ik had opgedaan als jonge jongen kon ik weer toepassen, het werd een obsessie eerlijk gezegd. Elke dag stond in het teken van eten en drinken. Ik begon ook ineens kookboeken te verzamelen, inmiddels heb ik er tientallen!

KokenKoken

Een jaar later kreeg ik mijn eerste BBQ, een bordeaux rode Weber Mastertouch 57, nu kon de lol écht pas beginnen! Er ging een wereld voor me open. Ik wist niet eens het verschil tussen BBQ-en en grillen bijvoorbeeld, of dat je direct en indirect kunt BBQ-en. Als ik iets écht leuk vind dan kan ik daar helemaal in opgaan. Er kwamen nóg meer boeken en ik ging op zoek naar online content, je leert immers veel van kijken naar anderen. Ik ontdekte bijvoorbeeld dat je high & fast kunt grillen en dat je met low & slow kunt roken, wat was dit gaaf!
Natuurlijk wilde ook ik spareribs maken met de 3-2-1 methode , iedereen deed het destijds en nu nog! Op een dag zat ik Youtube af te struinen naar nieuwe recepten en mogelijkheden toen ik ineens een filmpje tegenkwam van een groene eivormige BBQ welke van keramiek was gemaakt, dit had ik nog nooit gezien! Het zou de crème de la crème zijn van het BBQ-en. Het was een Big Green Egg, ik had er nog nooit van gehoord maar op forums kwam ik niets anders meer tegen leek het wel. Na wat onderzoek kwam ik er al snel achter dat dit een dure investering zou gaan worden, het is een echt luxeproduct. Zou ik er ooit één aanschaffen?

 

Vond je het eerste deel van de introductie van Bas leuk? Bekijk dan het vervolg welke aankomende vrijdag om 12:00 online zal komen en blijf ook op de hoogte van de recepten en tips van Bas!

KokenKoken

Bas Blom

Geef een reactie