Gourmetten… maar dan anders

Yakiniku tafelbarbecue

Doe even je ogen dicht en bedenk dat het december is, buiten sneeuwt het  en je hoort de gezelligheid want je vrienden en familie zijn bij jou voor het kerstdiner. Iedereen zit lekker aan tafel zijn vleesjes te draaien en pannenkoekjes te maken. Het plaatje is compleet!

KokenKoken

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die niet van gourmetten houden. De sfeer die het met zich meebrengt vind ik onbeschrijfelijk, het geeft mij een warm gevoel. Ik kan niet wachten tot het weer zo ver is.

Eigenlijk wil ik het hele jaar door wel gourmetten, maar in de zomer binnen zitten terwijl het buiten nog 30 graden is… daar zit niemand op te wachten. 

Ik heb daarom sinds kort een Shichirin tafelgrill, hiermee kan ik heerlijk met mijn vrienden en familie buiten “gourmetten”.

Je moet het zien als een BBQ waar iedereen zijn of haar vlees en groentes zelf gemakkelijk kan bereiden terwijl je met z’n allen aan de picknicktafel zit, hoe leuk is dat!
Yakiniku tafelbarbecue

Wat is nou eigenlijk een Shichirin?

De Shichirin is eigenlijk een traditionele Japanse grill. Het kan ook Hibachi, Yakitori of Kongro grill genoemd worden.

Waar is de Shichirin van gemaakt?

De Shichirin is gemaakt van keramiek met quartz, cordieriet en afgebakken op hoge temperatuur. Hierdoor wordt deze Shichirin een echte krachtpatser. De grill is gemakkelijk schoon te maken door de geglazuurde buitenkant. 

Kan ik de Shichirin in de winter binnen gebruiken?

Het toestel is enkel buiten te gebruiken, je wilt al die dampen niet in je huis hebben! Het is dan ook niet aan te raden om de tafelbarbecue binnen te gebruiken.
Welke brandstof gebruikt de Shichirin tafelgrill?

De Japanners gebruiken Binchotan houtskool, het zwarte goud van Japan waarmee extreem hoge temperaturen behaald kunnen worden. Een echte Yakitori grill behaalt een temperatuur van 900+ graden.

Als je een echte gourmet of grill liefhebber bent dan is de Shichirin echt iets voor jou. De Shichirin wordt ook wel gebruikt als Yakitori grill. Heb je geen vrienden over de vloer maar wil je samen met je gezin traditioneel japans Yakitori grillen? Dan is dit een must have!

Yakiniku tafelbarbecue
Bas Blom

Geef een reactie