Review: Inkbird IBBQ-4T wifi vleesthermometer

Inkbird IBBQ-4T wifi vleesthermometer

Als je net begint met barbecuen dan begin je meestal met een burger op de grill of een lekker kip sateetje, althans, ik ben zo begonnen. Langzaamaan begon ik steeds meer te ontdekken wat je allemaal kon maken op een BBQ. Ik ontdekte al vrij snel dat het burgertje, sateetje en worst barbecuen niet meer voor mij was. Ik ontdekte ‘American BBQ’, grote stukken vlees en wat sidedishes en that’s it!

KokenKoken

Al heel lang wilde ik pulled pork maken, iedereen deed het tenslotte. Ik zag zo veel foto’s voorbij komen van lekkere broodjes en pulled pork nacho schotels, dit wilde ik ook!

Pulled pork maak je niet ‘even snel’ klaar dit heeft uren nodig om heerlijk mals te worden en het vlees moet van de BBQ als hij de perfecte kern temperatuur heeft bereikt.

Pulled pork

Hoe meet ik de kern temperatuur tijdens het barbecuen?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende thermometers. Denk aan pennetjes die je in het vlees steekt, zo zie je gelijk wat de kern temperatuur is of bluetooth gestuurde kern thermometers. Via bluetooth kun je dan op je telefoon de temperatuur in de gaten houden.

Met de bluetooth meters heb ik geen fijne ervaring. Ik merkte dat de verbinding constant wegviel, wat weer resulteerde in een doorgeschoten kern temperatuur en droog vlees. Flink balen want vlees kost natuurlijk ook wat.
Wat gebruik ik tegenwoordig?

Tegenwoordig gebruik ik de Inkbird IBBQ-4T thermometer. Maar waarom nou juist deze?

De  Inkbird IBBQ-4T is wifi gestuurd, dit wil zeggen dat je het apparaat op je wifi aansluit en je kunt overal in huis de kern temperatuur van je vlees blijven volgen. Ideaal toch?

Wat zijn mijn bevindingen van de Inkbird IBBQ-4T WIFI vleesthermometer?

Ik heb dit apparaat uitgebreid getest toen ik een 3kg procureur op de BBQ wilde gaan bereiden. Ik heb de BBQ om 22:00 aangezet, ging heerlijk naar bed, en de volgende ochtend om 10:00 kreeg ik een melding dat de kern temperatuur 95 graden Celsius was.

Toen ik ‘s nachts even wakker was kon ik de temperatuur goed volgen, zowel van het vlees als van de BBQ. Er zitten namelijk 4 probes bij! 1 probe ging in het vlees, 1 probe op de onderste grill en en 1 probe op de grill verhoger. Zo kon ik goed monitoren wat de temperatuur van de BBQ was.
Nerd alert: InkbirdPro app

De Inkbird IBBQ-4T kun je koppelen aan de InkbirdPro app, een erg en handige feature.

In deze app kun je niet alleen de temperaturen dus volgen maar ook grafieken aflezen. Bijvoorbeeld, ik zag die nacht dat de temperatuur van de BBQ om 02:30 was gezakt naar 85 graden en dat deze rond 03:15 weer steeg naar de 110 graden. Ik zag ook dat om 07:30 de ‘stall’ begon. Het vlees bleef uren op deze temperatuur hangen. Hierdoor wist ik dat het tijd was om het vlees in te gaan pakken om het proces iets te versnellen.

InkbirdPro app
InkbirdPro app
InkbirdPro app

KokenKoken

Conclusie

Ben je op zoek naar een betrouwbare vlees thermometer, welke wifi gestuurd is en wil je graag het proces van je vlees en BBQ volgen? Dan is de Inkbird IBBQ-4T echt iets voor jou, ik heb er veel plezier van. Ook op lange afstand kun je even checken hoe het met de temperaturen zit. Voor de regen hoef je niet bang te zijn want hij is spatwater dicht!

Bas Blom

Geef een antwoord