Barbecue Desert: Nutella Pizza met verse aardbeien, fijngehakte hazelnoten en poedersuiker

Nutella Pizza met verse aardbeien, fijngehakte hazelnoten en poedersuiker .

Een heerlijk toetje als er vrienden over de vloer zijn, en al helemaal als er kinderen over de vloer zijn. Want zeg nou eerlijk er zijn niet veel combinaties zo lekker als aardbei & chocolade ! 

Ingrediënten: Wat heb je nodig?

  • Pizza Deeg 
  • Nutella
  • Verse aardbeien
  • Hazelnoten
  • Poedersuiker 
  • Pizzasteen

KokenKoken




Het pizzadeeg.

Zelf hebben wij altijd een doos met kant en klare pizza bollen in de diepvries liggen. ** Bij de groothandel verkrijgbaar. Altijd makkelijk als je plotseling eters krijgt of neefjes en nichtjes die aanschuiven. Maar je kan er uiteraard voor kiezen om zelf je pizzadeeg te maken.

Het moment dat het rijzen bijna klaar is of je bollen zijn ontdooit, is het tijd om de bbq aan te steken en in te stellen om pizza’s te bakken.
Leg de steen erin en laat die lekker mee verwarmen tot een temperatuur zo tussen de 250 en 300 graden Celsius.

Het volgende deeg recept komt van www.italieplein.nl deze gebruik ik zelf ook wel eens.

Basisrecept voor 4 gemiddeld grote pizza’s van circa 30 cm:

Het mengen van de ingrediënten en het kneden van het deeg duurt circa 20 minuten. Daarna heb je nog een paar uur rijstijd. Hoe meer tijd je jouw deeg geeft, hoe lekkerder en luchtiger je pizza wordt.

KokenKoken

Ingrediënten voor pizzadeeg:

  • 500 gram 00-bloem (of patentbloem)
  • 300 ml lauwwarm water
  • 10 gram zout
  • 2 gram gedroogde instant gist
  • 5 gram olijfolie (optioneel)

Pizzadeeg maken:

  1. Los het zout op in het water
  2. Doe het zoute water in een kom en voeg ongeveer 10% van de bloem toe (dit komt niet heel precies). Meng tot de bloem is opgelost.
  3. Voeg nu de gist toe en de rest van de bloem en meng alles goed. Je merkt vanzelf dat het mengen vanzelf overgaat in kneden.
  4.  Kneed voor circa 10 minuten tot je een mooi glad, soepel en samenhangend deeg hebt.
  5. Laat je deeg ½ uur tot 2 uur in zijn geheel rijzen op kamertemperatuur (20 graden C.)
  6. Maak na deze eerste rijs bolletjes van je deeg: 220 gram deeg per bolletje is gemiddeld.
  7. Laat de bolletjes deeg daarna opnieuw rijzen:
    1. Gebruik je (patent)bloem uit de supermarkt: laat je bolletjes dan nog 2 tot 4 uur rijzen.
    2. Gebruik je speciale sterke 00-bloem voor pizza? Laat je deeg dan na de eerste rijs nog 6 uur rijzen.




Nutella Pizza met verse aardbeien, fijngehakte hazelnoten en poedersuiker .

Zijn je bollen voldoende gerezen dan kun je beginnen met het rollen/vormen van het deeg, de een is voorstander van de deegroller en de ander van het vormen met de handen. Hoe dik je de bodem rolt geniet natuurlijk je persoonlijke voorkeur, bij een normale pizza vind ik het fijn als de bodem lekker dun en knapperig is, Maar bij een Nutella pizza mag die van mij iets dikker en bak ik de bodem iets minder krokant. Als de bodem de gewenste grootte en dikte heeft prik ik verdeeld over de bodem gaatjes zodat er geen grote luchtbellen ontstaan in de Bbq. Mocht dit wel gebeuren druk je die er gewoon uit als ze op de steen liggen.




Bak de bodem daarna in een minuut of 4 af op de pizzasteen. Na een minuut of 3 kijk ik zelf meestal even hoe hard het gaat. Zoals ik eerder aangaf hangt uiteraard af van de dikte van je bodem. Bij een hele dunne bodem zou ik na een minuutje of 2 even controleren. Zodra de bodem in de bbq ligt kan je de aardbeien schoonmaken en halveren, en de hazelnoten fijn hakken. Je zou dit natuurlijk ook van te voren kunnen doen, of laten doen door je assistent 😉 .

Zodra de bodem naar wens is, kan het beleggen beginnen. Smeer een dikke laag Nutella op de pizzabodem (overdrijven mag 😉 ) druk vervolgens de aardbeien in de laag Nutella, strooi de fijnhakte hazelnoten royaal over de pizza en top af met een laag poedersuiker ! 

Eet Smakelijk!

Voor vragen of opmerkingen ben ik te vinden en te bereiken op Instagram onder de naam @BbQoole

Geschreven door: Isaac Koole
Instagram: @BbQoole 

KokenKoken

Isaac Koole

Geef een reactie