Familie barbecue

De zomer van 2019 nodigt weer uit om met het hele gezin heerlijk te barbecueën. Heerlijk buiten in de tuin op het terras of onder je veranda. Een lounge dining set combineert hierbij het beste van 2 werelden. Het comfort van een lekkere loungeset met de functionaliteit van een tuinset. Hierbij heb je een heerlijk hoek tuinbank met dikke comfortabele kussens + een tuintafel.

Comfortabel dineren

Veel mensen kiezen een loungeset voor de looks. Maar heb je een gezin met kleine kinderen dan is dat geen succes en daar biedt de lounge dining set uitkomst. Heerlijk barbecueën met het gezin, zonder dat je hele loungeset er onder zit. Door de tafel heb je een stabiele ondergrond, waar iedereen zijn bord, bestek en drinken stabiel op kan neerzetten. Is het eten weg, dan kun je heerlijk luieren op deze comfortabele tuinbank met kussens.

Gezellig en comfortabel

Door de iets hogere zit en de hogere rugleuning, zit je heerlijk in een lounge dining set. Vaak veel lekkerder dan je traditionele tuinset of je lage loungeset. De barbecue is nog nooit zo gezellig en comfortabel geweest. Ook nadat al het vlees op is, blijft iedereen nog even heerlijk uitbuiken en borrelen. Urenlang genieten tot in de diepe uren.

Voor welke BBQ kies je?

De keuze van je BBQ is erg bepalend. Ben je een slow kooker of heb je een druk (gezins) leven en moet hij binnen een paar seconden gebruiksklaar zijn? Enkele dingen die bepalend zijn bij de keuze van je barbecue. Hieronder een klein advies voor de verschillende levensstijlen en voor welke BBQ je dan moet kiezen.

BBQ voor het jonge drukke gezin

Je bent jong, een leuke baan, 1 of meer geweldige kinderen, welke veel vreugde brengen in je leven, maar tegelijkertijd ook de tijd opslurpen van je hobby’s, vrienden en meer. Het is niet erg, want het is altijd genieten als je die kleintjes zien!

Doordat tijd kostbaar is moet de barbecue snel aan, maar ook veilig zijn, aangezien die kleine familieleden ongecontroleerd je hele tuin door kruipen, rennen en springen. De BBQ’s die hiervoor geschikt zijn, zijn de gas en elektrische barbecue.

De elektrisch heeft een langere opwarmtijd en een langere afkoelperiode nodig en gloeit dus langer na, wat gevaarlijk kan zijn. Een gasbarbecue is direct op temperatuur en koelt veel sneller af. Je hebt gecontroleerd open vuur. In beide gevallen, moet je het met kinderen in de buurt nooit onbeheerd achter laten.

Barbeque voor de levensgenieter

Ben je een levensgenieter en hou je van het bourgondische leven en neem je daar dan ook de tijd voor? kies dan voor Smoker BBQ of een Big green keramische barbeque. Heerlijk slow cooking barbecue waarbij je  ruim de tijd neem om het vlees heerlijk mals te krijgen.

Wil je die lekkere echte barbecue geur en smaak, dan kies je voor een traditionele kolen BBQ. Wil je gemak, dan neem je een elektrische keramische of 1 op gas.

De barbecue voor in de woonwijk

Woon je tuin aan tuin, dan is een burenruzie zo te organiseren met een traditionele kolenbarbecue met briketten. Gooi er wat speklappen op en de rook ontwikkeling is zo groot dat een goede buur overweegt om de brandweer te bellen, om je in veiligheid te brengen. Deze rook ontwikkeling kan een buren ruzie veroorzaken, maar die is eenvoudig te voorkomen.

Kies voor een elektrische of een gas BBQ. De rook ontwikkeling is vele malen minder en is ook snel te verhelpen, door de temperatuur even snel bij te stellen. Liever een goede buur, dan een verre vriend!

De avonturiers kiezen voor….

Ben je een avonturier en kun je altijd in elke situatie wel een vuurtje bouwen, dan kies je voor de traditionele houtskolen barbecue of een buitenkeuken. Open vuur, met het eerst goed opwarmen van de briketten/ hout totdat er alleen nog gloeien kolen over zijn. Door een goed beheerste zuurstof toevoeging weet je de temperatuur voor je diner precies goed te houden, en geniet je van een heerlijk maaltijd, met een knisperende barbecue op de achtergrond.

Barbecueën met de mannen

De BBQ is de plek waar voornamelijk de mannen staan. Vrienden, stellen en gezinnen die gezamenlijk dineren op een heerlijke zomerse avond, daarvan verdwijnen de mannen vaak rondom de barbecue met een heerlijk biertje of wijntje. Deze mannen klooien daar een beetje aan met het vlees, draaien het een beetje om en komen vervolgens vol trots terug met het wild en de groente die zij geroosterd hebben. Hierin heb je 2 types. De professional en de one day shower.

De professional is in de middag al bezig met de barbecue om hem aan te maken. Deze komt ook met een lekker gebakken stukje vlees of groente op tafel en bakt op een kolen barbecue voor de smaak. Komt die toch met zwart vlees aan, waarbij zijn wimpers verschroeid zijn door de te hoge vlammen, dan blijkt hij toch van het kaliber one day shower te zijn.

Het advies voor de one day shower is, ga lekker voor gas. Gaat het branden te hard, draai aan de gaskraan en de temperatuur daalt direct. Geen verschroeide wenkbrauwen, geen verkoold eten, tenzij je het echt bont maakt.

Barbecueën met de vrouwen

Gas of elektrisch is onze aanrader. Koop er 1 met een goed opvangbakje voor druipend vet dat scheelt weer schoonmaken. Je hebt binnen enkele seconden de barbecue op temperatuur, waardoor je gezellig kan blijven kletsen met je vriendinnen. Geen geklooi met houtskolen, vuurblokjes, rook ontwikkeling en een temperatuur die je niet kan reguleren. Is je maaltijd klaar, dan zet je hem uit en heb je er geen omkijken meer naar.

Barbecue onderhoud

Het onderhouden van je barbecue zorgt ervoor dat deze langer mee gaat. Ook het schoonmaken ervan zorgt ervoor dat je eetlust niet direct bederft, zodra je hem weer tevoorschijn haalt. Zo’n barbecue onder het roest en vet, nodigt niet direct uit om lekker te eten, maar eerder op het gevaar van een voedselvergiftiging.

Daarom raden wij altijd aan om na elke BBQ om hem schoon te maken. Maak hem vetvrij met een ontvetter en gebruik een staalborstel om de zwarte verkoolde aanslag te verwijderen. Kleine tip voor het schoonmaken van het bakrooster. Verhit deze eerst goed en laat hem daarna afkoelen. Tijdens het verhitten, zou je hem met de staalborstel ook al deels kunnen schoonmaken. Pas wel op dat dit niet zorgt voor gevaarlijk situaties, zoals het omvallen van je BBQ of brandblaren op je lichaam.

Is je barbecue helemaal afgekoeld, ontvet en schoon, dan kun je hem het beste wegzetten met eventueel een beschermhoes in een droge omgeving opbergen. Is het vervolgens BBQ weer, dan is hij direct gebruiksklaar.

LloydS

Geef een antwoord