Familie barbecue

De zomer van 2019 nodigt weer uit om met het hele gezin heerlijk te barbecueën. Heerlijk buiten in de tuin op het terras of onder je veranda. Een lounge dining set combineert hierbij het beste van 2 werelden. Het comfort van een lekkere loungeset met de functionaliteit van een tuinset. Hierbij heb je een heerlijk hoek tuinbank met dikke comfortabele kussens + een tuintafel.

Comfortabel dineren

Veel mensen kiezen een loungeset voor de looks. Maar heb je een gezin met kleine kinderen dan is dat geen succes en daar biedt de lounge dining set uitkomst. Heerlijk barbecueën met het gezin, zonder dat je hele loungeset er onder zit. Door de tafel heb je een stabiele ondergrond, waar iedereen zijn bord, bestek en drinken stabiel op kan neerzetten. Is het eten weg, dan kun je heerlijk luieren op deze comfortabele tuinbank met kussens.

Gezellig en comfortabel

Door de iets hogere zit en de hogere rugleuning, zit je heerlijk in een lounge dining set. Vaak veel lekkerder dan je traditionele tuinset of je lage loungeset. De barbecue is nog nooit zo gezellig en comfortabel geweest. Ook nadat al het vlees op is, blijft iedereen nog even heerlijk uitbuiken en borrelen. Urenlang genieten tot in de diepe uren.

Voor welke BBQ kies je?

De keuze van je BBQ is erg bepalend. Ben je een slow kooker of heb je een druk (gezins) leven en moet hij binnen een paar seconden gebruiksklaar zijn? Enkele dingen die bepalend zijn bij de keuze van je barbecue. Hieronder een klein advies voor de verschillende levensstijlen en voor welke BBQ je dan moet kiezen.

BBQ voor het jonge drukke gezin

Je bent jong, een leuke baan, 1 of meer geweldige kinderen, welke veel vreugde brengen in je leven, maar tegelijkertijd ook de tijd opslurpen van je hobby’s, vrienden en meer. Het is niet erg, want het is altijd genieten als je die kleintjes zien!

Doordat tijd kostbaar is moet de barbecue snel aan, maar ook veilig zijn, aangezien die kleine familieleden ongecontroleerd je hele tuin door kruipen, rennen en springen. De BBQ’s die hiervoor geschikt zijn, zijn de gas en elektrische barbecue.

De elektrisch heeft een langere opwarmtijd en een langere afkoelperiode nodig en gloeit dus langer na, wat gevaarlijk kan zijn. Een gasbarbecue is direct op temperatuur en koelt veel sneller af. Je hebt gecontroleerd open vuur. In beide gevallen, moet je het met kinderen in de buurt nooit onbeheerd achter laten.

Barbeque voor de levensgenieter

Ben je een levensgenieter en hou je van het bourgondische leven en neem je daar dan ook de tijd voor? kies dan voor Smoker BBQ of een Big green keramische barbeque. Heerlijk slow cooking barbecue waarbij je  ruim de tijd neem om het vlees heerlijk mals te krijgen.

Wil je die lekkere echte barbecue geur en smaak, dan kies je voor een traditionele kolen BBQ. Wil je gemak, dan neem je een elektrische keramische of 1 op gas.

De barbecue voor in de woonwijk

Woon je tuin aan tuin, dan is een burenruzie zo te organiseren met een traditionele kolenbarbecue met briketten. Gooi er wat speklappen op en de rook ontwikkeling is zo groot dat een goede buur overweegt om de brandweer te bellen, om je in veiligheid te brengen. Deze rook ontwikkeling kan een buren ruzie veroorzaken, maar die is eenvoudig te voorkomen.

Kies voor een elektrische of een gas BBQ. De rook ontwikkeling is vele malen minder en is ook snel te verhelpen, door de temperatuur even snel bij te stellen. Liever een goede buur, dan een verre vriend!

De avonturiers kiezen voor….

Ben je een avonturier en kun je altijd in elke situatie wel een vuurtje bouwen, dan kies je voor de traditionele houtskolen barbecue of een buitenkeuken. Open vuur, met het eerst goed opwarmen van de briketten/ hout totdat er alleen nog gloeien kolen over zijn. Door een goed beheerste zuurstof toevoeging weet je de temperatuur voor je diner precies goed te houden, en geniet je van een heerlijk maaltijd, met een knisperende barbecue op de achtergrond.

Barbecueën met de mannen

De BBQ is de plek waar voornamelijk de mannen staan. Vrienden, stellen en gezinnen die gezamenlijk dineren op een heerlijke zomerse avond, daarvan verdwijnen de mannen vaak rondom de barbecue met een heerlijk biertje of wijntje. Deze mannen klooien daar een beetje aan met het vlees, draaien het een beetje om en komen vervolgens vol trots terug met het wild en de groente die zij geroosterd hebben. Hierin heb je 2 types. De professional en de one day shower.

De professional is in de middag al bezig met de barbecue om hem aan te maken. Deze komt ook met een lekker gebakken stukje vlees of groente op tafel en bakt op een kolen barbecue voor de smaak. Komt die toch met zwart vlees aan, waarbij zijn wimpers verschroeid zijn door de te hoge vlammen, dan blijkt hij toch van het kaliber one day shower te zijn.

Het advies voor de one day shower is, ga lekker voor gas. Gaat het branden te hard, draai aan de gaskraan en de temperatuur daalt direct. Geen verschroeide wenkbrauwen, geen verkoold eten, tenzij je het echt bont maakt.

Barbecueën met de vrouwen

Gas of elektrisch is onze aanrader. Koop er 1 met een goed opvangbakje voor druipend vet dat scheelt weer schoonmaken. Je hebt binnen enkele seconden de barbecue op temperatuur, waardoor je gezellig kan blijven kletsen met je vriendinnen. Geen geklooi met houtskolen, vuurblokjes, rook ontwikkeling en een temperatuur die je niet kan reguleren. Is je maaltijd klaar, dan zet je hem uit en heb je er geen omkijken meer naar.

Barbecue onderhoud

Het onderhouden van je barbecue zorgt ervoor dat deze langer mee gaat. Ook het schoonmaken ervan zorgt ervoor dat je eetlust niet direct bederft, zodra je hem weer tevoorschijn haalt. Zo’n barbecue onder het roest en vet, nodigt niet direct uit om lekker te eten, maar eerder op het gevaar van een voedselvergiftiging.

Daarom raden wij altijd aan om na elke BBQ om hem schoon te maken. Maak hem vetvrij met een ontvetter en gebruik een staalborstel om de zwarte verkoolde aanslag te verwijderen. Kleine tip voor het schoonmaken van het bakrooster. Verhit deze eerst goed en laat hem daarna afkoelen. Tijdens het verhitten, zou je hem met de staalborstel ook al deels kunnen schoonmaken. Pas wel op dat dit niet zorgt voor gevaarlijk situaties, zoals het omvallen van je BBQ of brandblaren op je lichaam.

Is je barbecue helemaal afgekoeld, ontvet en schoon, dan kun je hem het beste wegzetten met eventueel een beschermhoes in een droge omgeving opbergen. Is het vervolgens BBQ weer, dan is hij direct gebruiksklaar.

Hot BBQ deal of the week: Weber BAR-B-KETTLE

Ga direct naar de Hot BBQ deal! Dit is de eerste BBQ deal of the week voor BBQ.nl. In dit item worden verschillende winkels afgestruind naar de beste deals op het gebied van barbecues en toebehoren. Hou het blog dus goed in de gaten voor jouw Hot BBQ deal of the week! Ben je nog niet in het bezit van een goede barbecue? Of ben je op zoek naar een goed instapmodel waarmee jij jouw smaakvolle avontuur in de culinaire wereld van BBQ kan laten beginnen? Dan is de Weber BAR-B-KETTLE houtskoolbarbecue voor maar liefst €110,- jouw Hot BBQ deal of the week! Deze barbecue is een goed instapmodel met niet alleen de kenmerkende vorm, maar ook de veiligheids- en kwaliteitskenmerken die Weber bekent maakt. Hot BBQ Deal of the Week 1 Weber barbecues hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een waardig barbecue merk met een kenmerkend design en functionaliteit. Voor een terugblik naar het ontstaan van dit grote merk verwijzen wij je naar ons item “Weber History”.

Deze Hot BBQ deal kun je vinden bij:

Bbq voor thuis
Beoordeling

Barbecues weetjes

Barbecue koopgedrag van de Nederlandse consument

Barbecues zijn echt een seizoensproduct en dat is duidelijk te zien aan het zoekgedrag naar barbecues. Kieskeurig.nl komt met infographics van de meest populaire barbecues en waar de Nederlandse consument specifiek naar zoekt. Ook komt naar voren wat de consument gemiddeld uit wil geven aan een barbecue.   Hoe warmer het wordt, hoe hoger het zoekgedrag naar barbecues is. kieskeurig1   Opvallend is dat de consument gerichter zoekt naar een type barbecue zoals houtskool, gas of elektrisch en daarna pas gaat sorteren op merken, plaatsing, prijs etcetera. kieskeurig2 Weber is duidelijk koploper qua zoekvolume. Weber is al lange tijd het bekendste BBQ merk onder de consument. kieskeurig3 De best verkochte barbecues zijn dan ook duidelijk van het merk Weber zoals te zien is in onderstaande afbeelding. De weber 47 One-Touch Premium scoort met maar liefst een 9,5 het beste op kieskeurig.nl. kieskeurig4 Nederlanders besparen niet zo snel op barbecues en hebben gemiddeld 490 euro over voor een barbecue. kieskeurig5

Dalende vleesprijs door slecht barbecue seizoen

Volgens een NOS nieuwsartikelen zal de vleesprijs dalen wegens het slechte BBQ-seizoen. De NOS meldde 21 mei dat varkenshouders flink worden benadeeld door het koude en natte weer. De slechte weersomstandigheden in Nederland hebben ervoor gezorgd dat er dit voorjaar weinig gebarbecued kan worden. Dit heeft ten gevolge dat de prijs van varkens behoorlijk dalen. Gehoopt werd, dat het afgelopen pinksterweekend verandering in de zaak zou brengen. Echter is dit niet het geval geweest. Begin april is de prijs van een big 31,50 euro, een forse daling van 13 euro. Maarten Rooijakkers die voorzitter is van LTO-varkenshouderij heeft gemeld dat dit nog niet het einde is van het verhaal. Hij meent dat er vrijwel niks meer verdiend wordt op varkensvlees omdat het varkensvoer ook nog eens duurder wordt.

Geen daling op korte termijn

Volgens de Albert Heijn zijn er meer factoren die de prijs van het varkensvlees beïnvloeden: transportkosten, arbeid, etc. Daarnaast worden de prijzen bepaald op de Europese Markt. Op korte termijn zal de daling van het vlees dus niet zichtbaar zijn in de supermarkten. Verwacht werd juist dat de prijzen van varkensvlees zouden stijgen dankzij de oplopende voerprijzen. Het slechte weer heeft hier duidelijk een stokje voor gestoken. Wat vorig jaar nog als een perfect BBQ jaar werd betiteld wordt dit jaar tot regelrechte mislukking genoemd. Laten we hopen dat het tij zal keren en de toekomst ons meer BBQ weer zal bieden.

Aanbevolen webshops

beefensteak
Beoordeling

Beef & Steak

Beef & Steak is een van de bekendste webwinkels waar je al het eten voor je BBQ kunt bestellen. Zij hebben een uitgebreid assortiment met vlees en gevogelte en staan bekend om de kwaliteit van het eten. Alle bestellingen worden vanaf €60,- euro gratis verzonden en voor 16:30 uur besteld is volgende dag geleverd. Als jij online je vlees wilt besteden is Beef & Steak een echte aanrader.

Bezoek deze webshop…

BBQ.nl – De BBQ community van NL is online!

BBQ.nl, de nieuwe BBQ community van Nederland is online. Een platform voor iedereen die van barbecueën houdt. Je zal hier alles vinden over barbecuen, materiaal, recepten, een forum en meer…

BBQ.nl is een platform waar je alles kan vinden over barbecuen en toegankelijk is voor iedereen. Niet alleen de “thuis” barbecuers maar ook de professional zal hier zijn weg weten te vinden. Een van onze belangrijkste en leukste onderdelen is het BBQ forum. Een plek waar alle barbecue liefhebbers met elkaar in contact kunnen komen en kunnen praten over hun grote liefde BARBECUEN! Alle onderwerpen zullen aan bod komen, zowel voor de beginner als voor de gevorderde professionele barbecuers onder ons. Het BBQ forum is nog een beetje leeg maar wij hopen dat jullie daar snel verandering in brengen. Heb je een vraag, weet je een leuk recept of heb je een hete barbecue tip, plaats het op het forum en je zult snel een reactie krijgen.

Daarnaast bieden wij veel informatie over o.a.: barbecue kopen, barbecue merken, barbecue winkels, bbq agenda en meer. Wil je bijvoorbeeld info over welke barbecue het best bij jou past, neem dan een kijkje op onze “bbq kopen” pagina. Je zal hier alle informatie vinden omtrent de aanschaf van een barbecue. Wil je meer weten over een barbecue merk, dan kan je kijken op onze “bbq merken” pagina. Tevens hebben wij een opsomming gemaakt van de beste barbecue winkels van Nederland. Via onze pagina “bbq winkels” zie je precies welke winkels wij goed vinden en welke merken en soorten barbecues zij verkopen. Wij wensen je heel veel plezier op de barbecue community van Nederland BBQ.nl!

Heb je leuke ideeën voor BBQ.nl of vind je het leuk om af en toe wat te schrijven voor op ons blog? Neem dan contact met ons op via info@bbq.nl. Wij wensen je namens het hele BBQ.nl team een heet barbecue seizoen toe! bbq