Barbecue aansteken

Barbecue aansteken

Het aansteken van de barbecue is meestal de meest tijdrovende klus bij het barbecuen. Althans in geval van een houtskool bbq. Bij gasbarbecues en elektrische barbecues hoef je alleen de gastoevoer en ontsteking te regelen of de stekker in het stopcontact te steken. Beide manieren van aansteken van de barbecue zijn snel, veilig en gemakkelijk. Het aansteken van een houtskool barbecue is daarentegen iets minder praktisch, maar wel karakteristiek. Om de houtskool barbecue aan te steken heb je aanmaakblokjes, houtskoolbriketten en een vuurtje nodig. Verdeel de aanmaakblokjes over de briketten en schud deze een beetje door elkaar zodat alle briketten met elkaar en de aanmaakblokjes in contact staan zodat ze warm worden. Na verloop van tijd zijn alle kolen grotendeels grijs geworden en is het bbq aansteken voltooid. Er bestaan ook handige accessoires voor het barbecue aansteken. Zo is er een Weber brikettenstarter die speciaal is ontworpen om de kolen snel te laten gloeien en het barbecue aansteken zo gebeurd is. Op deze manier is ook het aansteken van een houtskool barbecue een fluitje van een cent. En hier krijg je natuurlijk die heerlijke houtskool smaak voor terug dus het aansteken van dit soort barbecues is altijd de moeite waard!

Geef een reactie