Sfeervol barbecuen

De dagen worden langer, het mooie weer staat voor de deur. En bij de eerste zwoele avonden kunnen we eindelijk weer gaan genieten van die heerlijke buitensfeer met een gezellige barbecue. Of je nu in de tuin of de patio, op het balkon of de camping, in het park of op het strand zit: met de artikelen van VanKaarstotServet.nl creëer je nóg meer sfeer bij de barbecue waardoor die mooie, warme avond nóg aangenamer wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een woodgrill waarop je de heerlijkste gerechten grillt? Van de dansende vlammen van fakkels en vlamschalen? De muggen blijven op afstand door het branden van een citronellakaars of -fakkel. En wanneer de duisternis is ingevallen en het iets kouder wordt, steek je een paar Zweedse fakkels aan. De avond wordt besloten met het oplaten van wensballonnen – onder het uitspreken van een wens laat je ze de donkere nacht in zweven. Woodgrill Doordat de woodgrill van VanKaarstotServet.nl compact en licht is, is hij gemakkelijk mee te nemen. Bovendien brandt hij helemaal op, zodat je hem niet weer mee naar huis hoeft te nemen. De grill bestaat uit een stuk boomstam van 13 cm hoog met een diameter van 28 centimeter. Het middelste gedeelte van de stam is uitgehold en gevuld met houtskool. De randen zijn ingezaagd, daardoor blijft de houtskool optimaal smeulen en is er genoeg tijd om een heerlijke grillmaaltijd te bereiden. Tuinfakkels en vlamschalen De rustieke tuinfakkels en vlamschalen van Bolsius hebben een uitzonderlijk lange brandtijd en zijn te verkrijgen in vele maten en kleuren. Zowel de tuinfakkels als de vlamschalen zijn voorzien van een extra dikke lont, zodat ze windbestendig zijn en een mooie vlam hebben. Het licht van de dansende vlammen zorgt voor een romantische zomersfeer. Zweedse fakkels De Zweedse fakkel is een houtblok van 25 cm hoog met een diameter van 18 tot 25 cm. Door de flinke vlam is het net alsof je bij een kampvuur zit. De fakkel heeft een brandtijd van 2 uur en brandt tot de grond toe op. Wensballonnen Na het ontsteken van de brander licht de wensballon op. Doordat er hete lucht in de ballon stroomt, gaat deze zweven. Terwijl de ballon de nacht in glijdt doen de toeschouwers een gelukswens. Met deze sfeertips is het extra genieten van een heerlijke avond barbecueën. Kijk voor bovenstaande artikelen en prijzen op: www.VanKaarstotServet.nl Over VanKaarstotServet Bij VanKaarstotServet.nl is alles te vinden op het gebied van sfeer; van stijlvolle woonaccessoires tot tafel- en tuindecoratie artikelen. De webwinkel is ook een betrouwbare leverancier van trouwartikelen, relatiegeschenken, kerstpakketten en bedrukte kaarsen met een persoonlijke tekst en afbeelding. De shop heeft in 2010 haar deuren geopend en is inmiddels door diverse keurmerken gecertificeerd als veilige en betrouwbare webshop. VanKaarstotServet levert aan particulieren en bedrijven in zowel Nederland als België. Bij een besteding vanaf 45 euro of meer, worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. VanKaarstotServet draagt bij aan een sfeervolle wereld en heeft het brengen van sfeer en gezelligheid in ieders huis en tuin als missie.

Amerikaanse BBQ stijlen deel 2

In deel 2 vind je de specifieke BBQ stijlen van Tennessee, Missouri en Chicago. Heerlijk gegrild vlees en Spareribs mogen natuurlijk niet ontbreken bij de Amerikanen. Of de BBQ stijlen allemaal gezond zijn? Ach de Amerikanen gaan meer voor lekker!

Tennessee

Spareribs zijn de specialiteit van Tennessee. Er is een verschil tussen “dry” and “wet” spareribs. De droge variant wordt zoals de naam suggereert droog geroosterd en heeft een lekkere knapperige buitenkant. De wet “spareribs” zijn doordrenkt met saus. In Tennessee geven zij de voorkeur aan een tomatensaus met daarin een beetje azijn. De spareribs worden meteen gebarbecued met de saus zodat deze goed intrekt in het vlees. De term “wet” slaat op het feit dat het vlees altijd sappig blijft en ook de huid van het vlees niet krokant wordt. Ook worden er hele varkens aan het spit gezet in Tennessee. In Carolina maken ze ook hele varkens klaar, maar daar snijden ze deze eerst in stukken. In Tennessee doen ze dit pas achteraf. Ze laten het varken dan een hele dag aan het spit roosteren. Omdat het zo veel tijd kost is dit een activiteit die zij alleen in het weekend doen.

Missouri

In Missouri hanteren zij een unieke maar niet een al te gezonde stijl. Zij serveren namelijk aardappelpartjes bij hun barbecue gerechten. Deze zijn niet gebakken in normaal frituurvet maar worden gebakken in dierlijk vet voor de extra smaak. Hoewel dit vast en zeker lekker zal smaken zal dit ook vele malen vettiger zijn. Je moet er dus echt van houden. Missouri staat ook bekend om hun lang geroosterde vlees. Zij laten hun vlees op lagere tempratuur extra lang roosteren om zo de smaak goed in te laten trekken. Er wordt voornamelijk varken gegeten en zij geven de voorkeur aan een zoete tomatensaus gemengd met melasse. Het krijgt hierdoor een wat dikkere textuur die goed in de smaak valt in Missouri.

Chicago

In Chicago zijn spareribs het meest populair op het barbecue menu. In Chicago hebben zij een wat meer traditionele stijl wat betreft barbecueën, zij noemen het zelf “backyard barbecue style”. De ribs worden vrij snel gebarbecued waardoor het vocht in het vlees blijft en erg sappig blijft. Het vlees is daardoor ook een stuk steviger. Bij sommige stijlen wordt het vlees zo lang geroosterd dat deze bijna van het bot afvalt. Er zit dan ook minder “bite” aan dit vlees. In Chicago houden ze meer van andere BBQ stijlen en geven ze juist de voorkeur aan wat steviger vlees. chicagobbq Houdt ons in de gaten! Binnenkort vind je meer BBQ stijlen op ons blog.

Amerikaanse BBQ stijlen deel 1

In Nederland verstaan wij onder barbecueën veelal het grillen van vlees op de barbecue. Het vlees dat gebruikt wordt is vaak voorgekruid of wordt nog even in de marinade gezet. Er wordt niet echt gesproken van verschillende soorten stijlen aan van barbecueën. In Amerika is dit een ander verhaal. Er zijn verschillende barbecue stijlen per staat. Deze hebben hun eigen voorkeur in kruiden, bereidingswijze en zelfs met welke onderdelen er wordt gebarbecued.

North Carolina

In North Carolina gebruiken ze bijvoorbeeld alle onderdelen van een heel varken. Het varken wordt in stukken gesneden en de kolen zijn gemaakt van hardhout om goed met de stukken te kunnen barbecueën. Hier wordt ook de huid van het varken aan toegevoegd om het vlees extra smaak te geven. De gebarbecuede huid (cracklin’) genoemd, is ook onderdeel van het menu, en een echte delicatesse in North Carolina. Het vlees wordt uiteindelijk geserveerd met een koolsla-salade met lichte mayo-dressing.

chef-amerika

South Carolina

In het andere deel van Carolina, South Carolina pakken ze het anders aan. De basis blijft echter wel hetzelfde. Zij houden net als hun noordelijke buren van varkensvlees en het kruiden van hun vlees met azijn en peper. Een groot verschil is de marinade die zij gebruiken. De marinade heeft namelijk mosterd als basis. Zij noemen dit gerecht “mustard belt”. Door de azijn krijgt het vlees in combinatie met de mosterd een zoetzure smaak. Varkensvlees met mosterdmarinade. South Carolina staat ook bekend om de vele “all you can eat” restauranten waar onbeperkt barbecue vlees kan worden gegeten.

Kentucky

In deze staat zijn verschillende barbecue gerechten populair. Maar één is de favoriet en dat is “Mutton”. Het type vlees dat voor dit gerecht gebruikt wordt is erg uniek. Zij gebruiken namelijk schapenvlees. Als je aan traditionele barbecue denkt dan denk je toch eerder aan kip, rund en varken. In Kentucky bewijzen zij dat ook schaap erg geschikt is voor de op de barbecue. Het schapenvlees wordt in kleine reepjes gesneden en geserveerd op brood. Deze combinatie wordt de “Mutton Sandwich” genoemd. kentucky