CURRIES. 50 VERLEIDELIJKE RECEPTEN UIT INDIA

49,95

Ga Naar bol.com NL
Artikelnummer: 500489360738 Categorieën: ,

Camellia Panjabi – Curries
Verleidelijke recepten uit India
Zonder twijfel is de Indiase keuken een van de meest fascinerende, echt grote wereldkeukens, die zich – anders dan de Franse , de Chinese of de Italiaanse keuken – kenmerkt door een veelvuldig en geraffineerd gebruik van specerijen. Dat komt verrukkelijkst tot uiting in de geuren, aroma’s en smaken van de befaamde curries van India.
Wat Curries vooral onderscheidt van de vele kookboeken die al over dit onderwerp zijn geschreven, is de verhelderende produkt- en achtergrond informatie. Nog niet eerder werd zoveel duidelijk over combinatie mogelijheden van ingredienten, welke specerijen eerst even geroosterd of gebakken moeten worden en welke ingredienten bij uitstek bij het vlees passen en welke bij vis. Het boek brengt het besef bij dat uien niet alleen als smaakmiddel worden gebruikt, maar ook om de currysaus wat dikker te maken, net als bijvoorbeeld kokos, yoghurt, maanzaad of gemalen noten. Voor het eerste worden alle benodigde exotische produkten – die tegenwoordig goed verkrijgbaar zijn in ons land – ons in tekst en beeldschone fotografie voorgesteld.
Camellia Panjabi komt de eer toe alle duizenden stukjes van die culinaire legpuzzel in elkaar geschoven te hebben.
Curries is daarmee een onmisbaar kookboek voor wie zich serieus, succesvol en zonder frustaties met de Indiase keuken wil bezighouden.

Ean

9789060974186

Webshop

bol.com

Merchant

bol.com NL

Beoordelingen


Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “CURRIES. 50 VERLEIDELIJKE RECEPTEN UIT INDIA” te beoordelen