Zalm barbecue

Veel mensen denken bij een barbecue niet meteen aan een lekker stuk vis. En dat terwijl een mooie zalm- of tonijnmoot en zelfs sliptong zich uitstekend leent voor een heerlijk barbecue gerecht. Voor een dergelijke vis of zalm barbecue heb je daarentegen wel iets meer nodig dan een werkende barbecue en het stuk vis zelf. Om te voorkomen dat de zalm niet verbrand of uit elkaar valt is het verstandig om een speciaal bbq rooster of aluminium folie te gebruiken om de vis in te verpakken. Voor sommige barbecue liefhebbers kost dit te veel tijd en moeite maar als je van vis houdt is dit zeker de moeite waard. Zalm of andere vis van de barbecue smaakt toch anders dan gebakken vis uit de pan of de oven. Die typische barbecue smaak komt bij een zalm barbecue goed tot zijn recht zodat je kunt genieten van een heerlijk stuk vis. Tegenwoordig hoeft vis helemaal niet duur te zijn, dus wil je eens iets anders dan die kipsaté en hamburgers dan is een zalm barbecue een heel goed idee. Naast het toevoegen van olijfolie kun je bij een zalm bbq ook variëren met bijvoorbeeld pesto en citroensap. Op deze manier krijgt de zalm barbecue een heerlijke combinatie van smaken waardoor het een goede afwisseling is in het menu.

Geef een reactie